Laatste loodjes van een prima turnseizoen

De afgelopen twee zaterdagen stonden in het teken van de laatste finales voor zowel de 6e divisie,  de regiofinale voor de 4e  divisie maar ook de districtsfinale van de heren, keuzeoefenstof 6-9. 

Voor de zesde divisie waren van BAS Gymnastiek geplaatst: Amy Nitters, Anouk de Ruiter en Annemiek Stuifzand. Zij hadden hun laatste –en dan een finale – wedstrijd van het seizoen op 13 mei in Ede in Sporthal de Peppel. Noëlle de Gier was 20 mei te vinden in Doetinchem voor haar districtsfinale van de vierde divisie waarin zij turnt. Op zaterdag 13 mei stond er dus ook nog een finale voor Jasper op het programma. Hij kon zijn oefeningen aan de jury tonen in Lemmer, waar zijn districtsfinale geturnd werd.
 
Zaterdag 13 mei: finales in Lemmer & Ede

Lemmer: mooi seizoen voor Jasper
Dit seizoen had Jasper zich weten te plaatsen voor de districtsfinale in Lemmer, de geboortestad van collega-turner Epke Zonderland.  Er konden dus nog wat kilometertjes bij de al gereden kilometers opgeteld worden met de reis naar deze districtsfinale (dit dankzij zijn 12e plek in Aalten en een 8e plek in Ede in de eerdere wedstrijden). Jasper heeft het afgelopen seizoen een mooie vooruitgang laten zien en pakte ook in Friesland weer verschillende punten op de zes onderdelen. Op voltige verloor hij door een val een flink aantal punten, maar dat wist hij weer redelijk goed te maken met de hogere scores op de andere onderdelen, waaronder ringen en sprong. Al met al voldoende punten voor een prima 14e plaats.

Ede: BAS scoort op sprong
De drie dames hoefden niet al te vroeg op pad voor hun wedstrijd in Ede. Amy startte als eerste in de derde wedstrijd van de vier wedstrijden die op die dag gepland waren. Rond half een ’s middags maakte zij haar opwachting en turnde achtereenvolgens de vloer, sprong, brug en balk. Amy presteerde het om op sprong (een van haar favorieten, ook gezien de vorige scores in de plaatsingswedstrijden) in deze finale eerste te worden en liet daarmee heel veel deelneemsters ver achter zich. Ook op brug pikte ze mooi een achtste plek in. Met de uitslagen op de andere twee onderdelen kan ze terecht blij zijn met een 13e plek in het eindklassement. Met al zilver op zak na de eerste wedstrijd en een vierde plaats in de tweede wedstrijd (ondanks een enkelblessure), kan ze trots zijn op dit seizoen!

Anouk de Ruiter (Jeugd 1) en Annemiek Stuifzand (Senior) waren beiden in de laatste wedstrijd van deze finale aan de beurt, ieder op een eigen baan. Anouk was ook direct geplaatst door twee goede vijfde plekken bij de voorgaande wedstrijden. In deze finale liet ze zien op haar plek te zijn en niet voor niets naar Ede afgereisd te zijn. Anouk pakte met haar oefening vooral de punten op vloer, waar ze van alle deelnemers een 9e plaats opeiste. Met een tiende plek op sprong en een 17e plek op balk en 20e plek op brug had ze voldoende punten om een mooie negende plaats te veroveren.
Annemiek turnde haar oefeningen goed en liet een stabiele wedstrijd zien, met mooie scores op alle vier de onderdelen. Ook Annemiek haalde een eerste plek op sprong, daarnaast een prima derde plek op brug en vijfde plek op balk Haar vloeroefening was goed voor een tiende plek. Mooie resultaten dus voor deze hardwerkende dame. Zij heeft een goed seizoen gedraaid en was daarom ook direct geplaatst was voor deze finale, door een verdiende gouden en zilveren medaille in de twee voorgaande wedstrijden. Annemiek eindigde net, maar dan ook echt net naast het podium, op een vierde plek, met slechts 0,05 punten verschil op degene die derde werd.

Zaterdag 20 mei:
Finale 4e divisie: Noëlle strijdt in Doetinchem
Noëlle had zich na de finale op 15 april geplaatst voor de districtsfinale. Het is al een fantastische prestatie om daar überhaupt te staan. Noëlle heeft haar uiterste best gedaan het beste uit deze finale te halen. In een heel groot & sterk deelnemersveld is Noëlle 58e geworden. Al met al een prestatie om toch trots op te zijn en terug te kijken op een goed seizoen met een 9e, 10e en 17e plek op zak en de opgedane ervaring van een districtsfinale!

Nog een wedstrijd voor de pre-selectie te gaan
De wedstrijden van de oudere selectie zitten er voor dit seizoen op. Voor de pre-instappers, de jongsten van de selectie staat er nog een belangrijke dag te wachten. Zij hebben hun eerste wedstrijd op zaterdag 10 juni in ’t Dok in Dronten. Daar kunnen ze kennis maken met “het meedoen aan een wedstrijd”. Bij deze wensen wij deze stoere dametjes alvast heel veel succes en plezier!