Ouder en Kind Gym

Voor wie?

Ouder en kindgym is speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 1 ½ t/m 3 jaar, die samen met (groot)ouders of oppas lekker willen bewegen in een “echte” gymzaal. Zo gauw de peuter goed kan lopen is het welkom in deze les!

Spelenderwijs ontdekken

Het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden zoals b.v. klauteren, zwaaien, rollen, balanceren en springen. Maar ook spelen met klein materiaal hoort erbij (ballen, blokken, pittenzakken), evenals  samen zingen/dansen in de kring.

Spelenderwijs leren Al doende zal de peuter ontdekken wat begrippen als “onder de rekstok” of “over de bank” inhouden en zal het leren verte, diepte en hoogte in te schatten. Maar ook leert het rekening houden met anderen en zonodig op je beurt wachten.

De taak van de begeleider hierin is de peuter te activeren, stimuleren en zonodig te helpen. Dit vergt dus ook van de (groot)ouder of oppas soms enige inspanning!

Door dit samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en krijgt de peuter meer zelfvertrouwen.

Wanneer?

De lessen starten op donderdag 29 augustus 2013, van 14.15-15.00 uur in de gymzaal aan de Sportlaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretariaat@basgymnastiek.nl Aanmelden graag via: info@basgymnastiek.nl De eerste twee lessen zijn gratis.