Finalisten turnen in Emmeloord en Harderwijk

Zaterdag 23 april- Emmeloord & Harderwijk
Milan de Vries mocht nog een keer zijn turnkwaliteiten laten zien bij de districtsfinale noord en oost voor de heren in Emmeloord en kon daarmee een nieuwe kleur medaille aan zijn verzameling toevoegen. Diezelfde dag mochten ook een aantal dames van de vijfde en zesde divisie hun finale turnen in De Sypel in Harderwijk. Beide wedstrijden waren mooi in de buurt voor deze finalisten. Deze keer werd er wat minder in medailles gegrossierd als bij de plaatsingswedstrijden, maar dat maakte de resultaten niet minder goed! Milan is een gouden medaille rijker, de dames behaalden mooie resultaten en dat was daarmee een prima afsluiting van hun turnseizoen.

Goud voor Milan!
Milan (pupil, NTS Niveau 13) kon meteen in de eerste wedstrijd van de finaledag in Emmeloord aan de bak. Dus hij kon in alle vroegte naar de Noordoostpolder, samen met de trouwe supporters en coach Martin Schoot Uiterkamp. Milan heeft een hele keurige wedstrijd gedraaid. Hij voerde zijn oefeningen erg netjes en precies uit. Het was duidelijk te zien dat Milan zich voor elke oefening goed concentreert en voorbereidt. Dat samen met zijn netheid in de uitvoering werd goed beloond.  En niet zomaar met een mooie score, Milan haalde een prachtige eerste plaats in het eindklassement in deze finale! Na de prijsuitreiking werd het toch nog even spannend, want er kwam een herziening na een foute telling. Na een paar hele spannende minuten, kwam de nieuwe uitslag en deze was dat Milan gelukkig weer op het hoogste podium mocht klimmen. Uitermate tevreden en blij konden Milan en zijn supporters met de gouden medaille terugkeren naar Biddinghuizen .Milan 1e finale 23-4-2016

 

 
Mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen in Harderwijk
Megan Nitters (5e divisie, Pupil 2), Anniek van Bergeijk en Elsa Leendertse (5e divisie, jeugd 2) mochten in de tweede wedstrijd van start.
In Harderwijk turnde Megan ook een prima wedstrijd, net als bij haar vorige twee wedstrijden die goed waren voor een gouden en bronzen medaille. Sprong en balk waren de beste onderdelen: op sprong werd ze zelfs eerste, op de brug zesde. De balk was vandaag iets minder favoriet als de vorige keren, helaas viel ze twee keer van de balk. Toch behaalde ze in het eindklassement een hele knappe 13e plaats.
Op de andere baan behaalden Elsa een 17e plaats en Anniek een 27e plaats in totaal. Beiden turnden een goede finale, wat past bij hun vorige plaatsingswedstrijden. De onderdelen waar ze het hoogst op eindigden waren voor Elsa de brug (11e) en de vloer (18e).  Voor Anniek was de finale een mooie, nieuwe ervaring met als beste onderdelen de vloer en sprong , beiden goed voor een 9e plaats. Goed gedaan dames!

Andora en Leonie terechte finalisten
Ook Andora van de Geest en Leonie van Bergeijk (5e divisie Junior F)  hebben een prima wedstrijd gedraaid. Andora heeft een heel mooi seizoen geturnd en kan trots zijn op haar behaalde bronzen medaille in de eerste plaatsingswedstrijd in Beekbergen.  Leonie behaalde zelfs twee keer goud. Terechte deelnemers voor de finale in Harderwijk dus. Andora behaalde op brug een mooie 8e plaats en op sprong een 11e plaats. Samen met de scores op vloer en balk werd ze 18e in deze finale. Leonie haar beste onderdelen waren net als Andora brug (6e) en sprong (3e). Voor haar waren alle onderdelen bij elkaar voldoende voor een 14e plaats in het eindklassement.

Anky scoort op de softbalk
De dames kregen overigens onverwacht ook nog een extra supporter. Na de wedstrijd van Milan was “coach” Martin nog even doorgereden naar Harderwijk om de meiden te ondersteunen en gezelschap te houden.
De wedstrijd waar Anky (5e divisie, Senior E), in turnde ging heel snel, binnen een uur was het klaar. Er was maar 1 baan waarop de finale in deze categorie geturnd werd. Anky begon bij vloer en startte niet zoals ze wilde. Ze moest lang wachten bij het aanmelden en de vloer turnde niet prettig, zoals bij de andere wedstrijden wel het geval was. De sprong en brug ging goed met een 11e en 10e plaats. De balk was na de derde wedstrijd gelukkig omgewisseld met een softbalk. De softbalk is voor veel turnsters prettiger om de oefeningen op uit te voeren, een mooie bijkomstigheid dus! De oefening ging zoals gezegd goed: onder andere een keurige radslag en ze bleef net goed staan met de salto. Al met al goed voor een 6e plaats. Uiteindelijk kon Anky een prachtige 8e  plek achter haar naam laten zetten in het eindklassement.