Eerste wedstrijden 2019 smaken naar meer

De eerste wedstrijden van de selectie liggen al weer een paar weken achter ons. Inmiddels hebben Milan & Jesse het spits afgebeten met hun eerste plaatsingswedstrijd op 30 november in Enschede.

Milan turnt dit jaar op een hoger niveau dan vorig jaar (NTS 17)  en dat maakt meteen de concurrentie wat groter en uitdagender. Dat was ook precies wat de uitslag was van deze dag. Een nette 9e plek en duidelijk aan welke onderdelen nog gewerkt moet worden voor de volgende wedstrijden. Jesse pakte een 6e plaats, mede dankzij zijn mooie scores op ringen en sprong. Een prima start voor de heren en ze kunnen dus nog even flink trainen met nog een paar weken te gaan tot hun tweede wedstrijd op 1 februari 2020.

Vlak daarna op 8 december mochten de dames van de 4e divisie afreizen naar Didam, waar hun eerste plaatsingswedstrijd geturnd kon worden. In praktisch alle leeftijdscategorieën waren er dames van BAS Gym te vinden:

  • 4 instapdametjes (Jill, Evelien, Michalina, Jasmijn)
  • Esmée (pupil 1)
  • Celeste (pupil 2)
  • Megan (Junior)
  • Anouk (jeugd 1)
  • Lisa en Kirsten (senior)

De eerste wedstrijd van deze zondag was voor de jongste dames, Jill, Evelien, Michalina, Jasmijn en Esmée, waren in alle vroegte op zondagochtend uit Biddinghuizen vertrokken om op tijd in Didam te zijn. Genoeg tijd dus om onderweg even rustig wakker te worden met dik een uur rijden. Best weer even spannend zo’n wedstrijd in zo’n grote, onbekende zaal. Gelukkig waren de trouwe gezichten weer mee (Martin & Diane). Bij de wedstrijd bleek dat het toch wel lastig is om sommige oefeningen te onthouden, goed uit te komen en de balk…altijd een uitdaging. De meiden hebben het voor zo’n eerste wedstrijd in het seizoen toch goed gedaan. Voor Evelien zat er zelfs een hele mooie tweede plek op het podium in. Vol trots en onder luid gejuich van alle supporters & turnsters van BAS mocht ze de zilveren plak in ontvangst nemen. In deze wedstrijd was er bij de junioren ook nog een plek op het podium voor een hele lenige dame van BAS Gym die mooie oefeningen had laten zien. Megan kreeg ook tot haar eigen grote verrassing een zilveren medaille omgehangen. Ze wist niet wat ze hoorde toen ze haar naam werd omgeroepen, maar volgens iedereen dubbel en dwars verdiend.

Bij de andere meiden (pupil 1,2 en senioren) in de tweede wedstrijd (Celeste, Anouk, Lisa en Kirsten) waren er geen medailles. Ook bij deze wedstrijd was de balk een uitdaging waar een val hier en daar niet voorkomen kon worden. Het ene onderdeel ging beter dan het andere. Dat neemt niet weg dat de dames na deze eerste wedstrijd weer weten waar ze staan en waar ze tot de volgende wedstrijd nog even aan moeten werken. De dames hebben mooie nieuwe oefeningen laten zien. Nieuwe ervaringen  & uitdagingen dus voor deze dames. De eerste indrukken smaken wat ons betreft naar meer! Op naar 2 februari 2020!