Corona-update

Beste leden, ouders/verzorgers van leden,
We hebben nu een tijdje zonder beperkingen kunnen gymmen in onze nieuwe sporthal. Helaas lopen de besmettingscijfers weer op en ziet het kabinet de noodzaak om weer strengere regels op te stellen. Hieronder leest u de belangrijkste maatregelen die per zaterdag 6 november 2021 zijn ingegaan voor onze gymnastiek sport. 


Wat betekent dit voor ons?
Algemeen
• Heeft u coronagerelateerde klachten? Blijft u dan thuis en laat u testen
• Was u handen regelmatig met water en zeep
• Schud geen handen

Nieuwe maatregel
• Sporters en publiek van 18 jaar en ouder moeten een Coronatoegangsbewijs (CTB) tonen bij een binnensportlocatie
Een uitzondering hierop:
• Vrijwilligers, trainers, coaches, leiders (alle personen die functioneel aanwezig moeten zijn) hoeven geen CTB te overleggen


Voor onze vereniging zijn er 2 groepen die hiermee te maken krijgen:
1. Conditiegym (maandagochtend)
2. Jong volwassenen (dinsdagavond)

Hoe gaan wij dit controleren?
Sporters
Alle sporters van 18 jaar en ouder worden de eerste keer gecontroleerd op aanwezigheid van vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Doordat de groep elke keer in dezelfde samenstelling blijft, gaan we de andere keren niet controleren. Wilt u wel uw Coronatoegangsbewijs elke keer meenemen naar de gymlessen? Mocht er controle komen dan kunt u uw bewijs alsnog tonen.
Na eerste inventarisatie verwachten we dat iedereen kan blijven sporten.Mocht je nu niet kunnen voldoen aan de CTB? Neem dan contact met één van de bestuursleden op zodat we tot een oplossing kunnen komen.
Publiek
Ouders/verzorgers mogen de Binding alleen betreden met een CTB. Wij verzoeken u zoveel mogelijk buiten te blijven met halen en brengen.We maken hier een uitzondering voor de ouders van de allerkleinsten die hulp nodig hebben met uit/aankleden. U kunt zich dan melden bij de Buurman om uw Coronatoegangsbewijs te laten controleren.
Wij zijn ons ook bewust dat een Coronatoegangsbewijs niet heilig is dus voor iedereen voel je je niet fit, kom dan niet naar de gymzaal zodat we een (eventuele) besmetting kunnen voorkomen.We gaan het er beste van maken zodat iedereen gezond kan (blijven) gymmen!
Bedankt voor jullie medewerking!

PS In de bijlage vind u het volledige protocol die opgesteld is door NOC*NSF en een beeldsamenvatting van de nieuwe maatregelen.