Beekbergen weer the place to be afgelopen weekend

Zondag 25 januari was het de beurt aan BAS Gymnastiek om een wedstrijd voor de vierde divisie te organiseren. Ook deze wedstrijden voor deze divisie vonden weer plaats in het welbekende Beekbergen.

BAS gymnastiek reisde dus met een grote delegatie (het organisatiecomité en de turnsters en supporters) vanuit Biddinguizen naar Beekbergen om deze dag tot een goed eind te brengen.  De turnsters kwamen in actie bij de instappers, pupil 2, junior en senior.

De dag kreeg nog een vervelende wending voor turnster Vivian Kern. Op de vloer kwam zij verkeerd terecht en hield daar een dubbele beenbreuk aan over. Vivian, heel veel sterkte en beterschap gewenst namens BAS Gymnastiek.

Instapper: Senne verrast met arabier-flikflak & salto

Senne Kist verraste de aanwezigen met een goed uitgevoerde arabier-flikflak op de vloer. Dit was de eerste keer dat ze deze deed en werd ook nog eens beloond met een eerste plaats op dit onderdeel. Ook bij de sprong durfde Senne het aan om voor het eerst een salto te laten zien. Ook de brug lukte vandaag goed. De balk bleek lastiger, maar dat mocht de pret niet drukken. Senne werd uiteindelijk 7e.

Pupil 2: Mooie vooruitgang op de vloer voor Renske, wederom goud voor Puck

Renske Hotsma liet een mooie vooruitgang zien ten opzichte van haar eerste plaatsingswedstrijd eind november. Op de vloer was duidelijk dat ze de arabier –flikflak weer prima onder controle heeft. De hele oefening werd netjes door Renske afgewerkt en werd dan ook terecht 5e. Ze werd door de jury gelukkig ook beloond voor het harde werken: keurig afgemaakte oefeningen op de balk, brug en de altijd stabiele sprong. Renske eindigde op een mooie 8e plaats.

2e plaatsingswedstrijd 4e divisie 25012015 fot Puck eerste (pupil 2)De arabier-flikflak hadden alle dames goed onder de knie. Ook Puck Kist maakte een prachtige oefening met zelfs een arabier-dubbel flikflak. Puck kwam dit keer keurig netjes uit met haar muziek en eindigde dan ook met haar oefening toen de muziek eindigde. De jury had dit ook gezien en beloonde dit met een eerste plaats. Op de balk nam Puck wel risico met aardig wat gewiebel. Dit zorgde bij de aanwezigen en Puck zelf wel voor wat spanning, maar het ging gelukkig goed. Puck zette de goede lijn door op de brug en sprong en ging uiteindelijk weer met een gouden medaille naar huis!

 

 

Junior en Senioren: Ellis & Judith goud!

Na de vorige wedstrijd op 30 november in Twello zijn we weer vele trainingsuurtjes verder en dat heeft voor de dames goed uitgepakt. Ondanks de vervelende val van Vivian Kern en het gegeven dat ze niet meer verder kon turnen, lieten de andere meiden zich niet van de wijs brengen en turnden desondanks een prima wedstrijd.

Ellis turnde als enige junior een stabiele en constante wedstrijd en liet daarmee de andere junioren in bijna alle onderdelen ver achter zich. Vooral de brug (1e) en balk en vloer zorgden ervoor dat Ellis uiteindelijk ook met een gouden medaille op het podium mocht staan.

Judith de Vries, Moniek Oomen, Noelle de Gier en Vera Bosch kwamen bij de senioren in actie. Noelle was net als bij de vorige wedstrijd in Twello eerste bij de sprong. Judith werd door de jury beloond met een eerste plaats op de brug en balk, Moniek werd eerste op de vloer. Vera liet een prima uitgewerkte oefening op de vloer zien en werd hier derde.

Bij elk onderdeel of het nou vloer, balk, sprong of brug was werd wel een van de dames van Bas Gymnastiek eerste, tweede of derde. De dames waren duidelijk de beteren binnen het deelnemersveld.  Dit zorgde ervoor dat ook bij deze wedstrijd BAS Gymnastiek bij de bovenste regionen weer goed vertegenwoordigd was.

Judith mocht dan ook de hoogste trede van het podium beklimmen en de gouden medaille in ontvangst nemen. Moniek behaalde de derde plaats en kreeg de bronzen medaille mee. Op de vierde plaats eindigde Noelle en ook de vijfde plaats was bestemd voor BAS Gymnastiek, namelijk voor Vera.