Beekbergen goed voor een gouden plak

Beekbergen, zondag 11 december 2016
Deze zondag waren het de dames van de vierde divisie die hun eerste wedstrijd van het turnseizoen mochten aftrappen. De wedstrijden vonden plaats op bekend terrein, dat vanwege de vele extra trainingsuurtjes daar in de afgelopen periode, zeer vertrouwd aanvoelt. Nienke Sijtsma, Kirsten Dodde (beiden junior, supplement E) Renske Hotsma (Jeugd 2 Supplement F) en Megan Nitters (Jeugd 1 D1) kwamen alle vier in de tweede wedstrijd uit, verdeeld over twee banen.
Noëlle de Gier en Ellis Grin (beiden senior, supplement E), startten in de derde wedstrijd.
 
Sterke start voor Megan
Voor Megan was het haar eerste wedstrijd in de vierde divisie (vorig jaar zat zij nog in de vijfde divisie) en in een andere leeftijdsgroep (van Pupil 2 naar Jeugd 1). Genoeg veranderingen en nieuwe uitdagingen dus, maar dat ging Megan goed af. Megan turnde een sterke wedstrijd, bij de brug lukte het haar zelfs een salto te doen. Bij het oefenen in de afgelopen periode viel ze nog wel eens bij dit afsluitende onderdeel van haar oefening. Met een 2e plaats op sprong, 9e op de brug en twee 10e plekken op balk en vloer kan zij trots zijn op haar 9e plaats in het eindklassement.
 
Wennen aan het nieuwe seizoen, wel eerste gouden plak binnen voor Kirsten
Op de andere baan waren inmiddels Nienke, Kirsten en Renske van start gegaan.
Voor Nienke ging de wedstrijd niet waarop ze had gehoopt. Ze begon op sprong, hier liet ze duidelijk zien dat dat nog steeds een goed onderdeel is voor haar. Dit resulteerde in twee keurig uitgevoerde oefeningen, goed voor een 4e plaats. Toen volgde haar oefening op de brug, normaal een van haar favoriete en sterkste onderdelen, maar door een loslatend turnleertje ging deze niet helemaal optimaal. Bij de balk aangekomen koos Nienke voor een nieuw element in haar oefening: de pirouette op de balk, deze lukte maar verloor helaas haar evenwicht en viel hierdoor van de balk.
Nienke eindigde met haar vloeroefening, welke redelijk stabiel was en goed voor een 5e plaats.  Al met al was het toch een redelijke wedstrijd en lukte het haar om een nette 7e plaats in het eindklassement te veroveren. Op naar de volgende twee wedstrijden!

Ook Renske had te maken met wat tegenslag, net als Nienke. Bij haar balkoefening ging ze er een keer af bij de hurksprong. Gelukkig kon ze haar oefening wel afturnen en werd ze derde. Renske werd vierde op vloer, dankzij haar mooi uitgevoerde oefening. Op brug werd ze zelfs 2e en liet daar een mooie afsprong zien. Bij de pegasus (sprong) gleed ze helaas uit op de plank bij de 1e sprong en bezeerde zich flink, maar ze ging toch door. Renske is uiteindelijk 6e geworden in haar categorie.

Kirsten draaide een goede wedstrijd, met hoge scores op de vier onderdelen. Bij haar vloeroefening liet ze een rustig uitgevoerde, strakke oefening zien en werd daar ook terecht eerste. Ook op de balk was ze de beste in haar categorie en kon ook daar de eerste plek achter haar naam laten schrijven. Met een klein hupje bij de afsprong bij de brug pakte ze daar ook nog de vierde plaats. Samen met haar tweede plaats op sprong, was de eerste plek in het eindklassement een feit. Kirsten kon vol trots op de hoogste trede van het ereschavot klimmen en de gouden medaille in ontvangst nemen! Een heel mooi eindresultaat.kirsten-goud-podium

Noëlle en Ellis: sprong en balk
Noëlle en Ellis kwamen voor BAS Gymnastiek uit in de derde wedstrijd. Zij startten net na de middag in de laatste wedstrijd van de dag. Noëlle haar beste onderdelen in deze eerste plaatsingswedstrijd waren de goed uitgevoerde sprong, waar ze een tweede plaats bemachtigde. Bij haar brugoefening haalde Noëlle een vijfde plaats. Samen met de punten voor de andere twee onderdelen behaalde Noëlle als eindresultaat de 9e plek.

Bij Ellis waren de beste onderdelen ook de sprong en brug, maar dan net andersom als bij Noëlle. Ellis behaalde een mooie tweede plaats op de brug en een vijfde plaats met de sprong. Samen met de behaalde resultaten op de andere twee onderdelen mocht Ellis de 6e plaats innemen bij het eindklassement.
 
Volgende wedstrijd
De volgende wedstrijd voor de dames van de vierde divisie is op 5 februari 2017 ook in Beekbergen. Aanstaande zaterdag is het de beurt aan Jasper Schmidt om zijn eerste wedstrijd te turnen in Aalten.

 

 

.