BAS-turners in Tilburg

Zaterdag 2 februari hadden Roy Woud en Jasper Schmidt hun eerste heren-turnwedstrijd dit seizoen in Tilburg. Ze werden begeleid door Niels van der Linde en Martin Schoot-Uiterkamp. Ze turnen in de 3de divisie, pupil 9, dit is landelijk niveau.

Eenmaal in Tilburg bleek dit een professionele wedstrijd, met grote schermen met de namen en scores erop, net als op televisie! Ook bleek dat Jasper en Roy op sommige onderdelen goed kunnen meekomen, maar op andere onderdelen nog wat te kort komen.

Ze begonnen met voltige. Door de grote verschillen in oefeningen variƫren de scores hier tussen de 8,45 en de 17,25. Jasper en Roy laten allebei een mooie oefening zien, maar eindigen in de onderste helft.

Na het onderdeel ringen volgde de sprong, die beiden goed lieten zien. Ze eindigden hier in de middenmoot.

De brug blijkt voor zowel Roy als Jasper een moeilijk onderdeel. Hier levert vooral de handstand veel extra punten op. Gelukkig weet Martin na uitvoerig overleg met de jury hoe hieraan gewerkt kan gaan worden.

Aan de rekstok wordt het verschil in punten vooral gemaakt door de afsprong. De achterwaartse salto levert beduidend meer punten op! Ook hierop gaat hard geoefend worden.

Tot slot was er de vloer. Beide heren kwamen hier prima uit de verf en eindigen in de middenmoot.

Aan het eind van de dag blijkt Jasper op de 41e en Roy op de 35e plaats geƫindigd te zijn.

Niels en Martin hebben veel goede tips en filmmateriaal meegenomen, zodat beide jongens hiermee verder kunnen.