Allemaal trotse winnaars bij Clubkampioenschappen

Zaterdag 17 februari hield BAS Gymnastiek de Clubkampioenschappen voor de recreanten en de pre-selectie. In een tweetal wedstrijden vanaf 9.00 uur (de dinsdaggroepen 3 en 4) en vanaf 11.00 uur voor de overige groepen op dinsdag en donderdag) streden deze dames en heren vol overgave voor een goed resultaat. En dat dat gelukt is mag geen verrassing zijn! 

De ochtend begon voor de organisatie al vroeg, om de laatste puntjes op de welbekende i te zetten en de laatste zaken klaar te zetten. Langzaamaan druppelden de kinderen en belangstellenden binnen. Rond 9.00 uur kon toen het startschot gegeven worden voor de eerste ronde van de Clubkampioenschappen van 2018 en rond 11.00 voor de tweede ronde. Op een opzwepend welkomstmuziekje kwamen de gymnasten op om aan de eerste oefeningen te beginnen. De groep was bij beide wedstrijden opgedeeld in 5 groepen, zodat een ieder te tijd had om een van de vier onderdelen te turnen, maar ook met een welverdiende rustronde erin om weer even op adem te komen en ook te kunnen kijken naar de oefeningen van de mede-gymnasten. 

De kinderen toonden wat zij de afgelopen acht weken in de lessen hebben geleerd op de welbekende vier onderdelen, brug, balk, sprong en vloer. Bij elk onderdeel stond gelukkig ook begeleiding van Diane of vanuit de oudere jeugdleden/selectie van onze vereniging. Zij hielpen onder andere bij het aanmelden voor de jury, maar ook bij het uitvoeren van de oefening, want soms was het best lastig om te onthouden wat de oefening ook alweer was. De eerste ronde werd afgesloten met een demonstratie van enkele selectieleden, die onder meer hun sprong, vloer rek, brug of balkoefening lieten zien, wat op een groot applaus van de bezoekers kon rekenen. Bij de tweede ronde lieten de  Freerunners van de donderdaggroep nog even zien welke vaardigheden zij op de verschillende toestellen hebben: rennen, springen & salto’s. Prachtig om te zien!

Clubkampioenen 2018
Bij de prijsuitreiking was er voor elke deelnemer een verdiende medaille, want wat heeft iedereen zijn best gedaan om er een mooie ochtend van te maken! De kinderen die op de eerste, tweede of derde plek zijn geëindigd werden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille en mochten natuurlijk op het podium hun medaille in ontvangst nemen. Net als in 2016 mocht ook dit jaar Noëlla Deetman de titel van Clubkampioen bij de dames in ontvangst nemen. Bij de heren is dit Emile Zimmerman geworden. Beiden van harte gefeliciteerd! Zij hebben die middag ook nog een mooie beker ontvangen, naast de gouden medaille die ze die dag al omgehangen hadden gekregen.
 

Bedankt
Ook bij deze dag hoort weer een welgemeend bedankt bij. De activiteitencommissie (Monique, Sandra en Diane) voor het organiseren, Martin voor het vervoeren van alle materialen, juryleden, de begeleiding bij de verschillende onderdelen, het bestuur, de recreanten natuurlijk voor het meedoen,de  selectie, alle supporters en natuurlijk alle anderen! Er waren zoveel mensen aan de slag om er een mooie dag van te maken en dat is gelukt wat ons betreft. 

Uiteraard ook nog een speciaal dankwoord voor Albert Heijn Jan Schuurhuis, voor de gesponsorde versnaperingen, waaronder de koekjes en het fruit voor de kinderen na de wedstrijden. Het Koetshuis voor de zaal en de hulp, Olbro voor het materiaal voor de balkverbreder en Berthold voor het maken! Bedankt voor de support!

Foto’s
Deze volgen zodra we alle foto’s hebben verzameld. Nog leuke foto’s die we kunnen gebruiken voor op de site? Stuur deze dan naar media@basgymnastiek.nl.

Foto’s van de eerste wedstrijd zijn gemaakt door Wilco Steeneveld. Bedankt voor de prachtige foto’s!