Wedstrijdseizoen Turnsters 5de divisie gestart

In sporthal Elderveld in Arnhem turnden de turnsters van de 5de divisie afgelopen zaterdag hun eerste plaatsingswedstrijd. In de zaal was het niet al te warm dus de turnsters moesten er alles aan doen om de spieren goed warm te houden.

Bij pupil 1, niveau 10 startten Emma Ketelaars en Anniek van Bergeijk. Emma viel vrij hard van de balk met de koprol, maar liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en wist de wedstrijd heel goed uit te turnen. Ze eindigde op een knappe 10de plaats.

Anniek had een valse start op de eerste sprong, maar wist zich gelukkig goed te herpakken. Op vloer en brug ging het prima, alleen op de balk liet ze veel punten liggen. Ze eindigde op een keurige 12de plaats.

Demi van Luenen (pupil 2, niveau 9) begon wat wiebelig op de balk, maar liet een prachtige vloeroefening zien, waarop ze zelfs een derde plaats haalde. Ze eindigde uiteindelijk op een goede 18de plaats.

Bij jeugd, niveau 8 was het voor Leonie van Bergeijk en Andora van der Geest extra spannend omdat ze voor het eerst een vrije oefening op eigen muziek moesten doen. Dit lukte bij beiden gelukkig uitstekend. Leonie turnde verder de hele wedstrijd erg sterk en eindigde op een mooie 9de plaats. Andora, die dit jaar een divisie hoger turnt dan vorig jaar, turnde ook een mooie constante wedstrijd en eindigde op een 17de plaats.

Tenslotte startte Kyra Nagtzaan bij de senioren, niveau 6. Kyra begon op vloer, waar ze een uitstekende oefening liet zien. Ze bleef de hele wedstrijd goed geconcentreerd en ondanks een heel klein haperingetje op de brug eindigde ze op een prachtige 5de plaats.

Lisa van Os en Anouk Speelman waren helaas geblesseerd, maar hopen er de volgende wedstrijd gewoon weer bij te zijn.