Turnsters 5e en 6e divisie tevreden en trots

Het laatste weekend van januari was een druk en vol weekend voor BAS Gymnastiek. Beekbergen was weer eens de place to be voor de dames van de 5e en 6e divisie. Verspreid over de zaterdag en zondag waren er veertien turnsters van onze vereniging in Beekbergen te vinden. Daar, in het hoofdkwartier van de KNGU, werden namelijk de eerste  plaatsingswedstrijden geturnd. Wederom met hele mooie resultaten!
In dit wedstrijdverslag is te lezen hoe alle wedstrijden gegaan zijn.

Zaterdag 30 januari: Goud & Brons voor Lianne & Corina
Zaterdag was het de beurt aan Corina van den Bergh (Jeugd 1) en Lianne Grafhorst (Pupil 2, beiden in de 6e divisie, niveau D3). Op zaterdag werden er in Beekbergen in totaal vier wedstrijden geturnd waarbij Corina en Lianne in de derde wedstrijd startten onder de bezielende leiding van “juf” Diane.

Corina heeft de afgelopen periode heel hard gewerkt om de eerste plaatsingswedstrijd te kunnen turnen. Door een vervelende val tijdens de les aan het begin van het seizoen, heeft zij een langere periode niet kunnen trainen. Het harde werken heeft zijn vruchten gelukkig afgeworpen. Corina liet, ondanks de gemiste trainingsuurtjes, een hele goede en stabiele wedstrijd laten zien. Bij de eerste twee onderdelen sprong en balk haalde zij direct een derde plaats. Een goed begin die gelukkig door Corina kon worden voortgezet. Met een vijfde plek op balk en zelfs een eerste plek bij de perfecte vloeroefening (met goed uitgevoerde extra elementen in haar oefening) is ze op een welverdiende derde plaats geëindigd en een bronzen medaille rijker. Vanwege haar blessure had Corina nergens op gerekend en daardoor was deze uitslag een hele grote & welkome verrassing.

Lianne was deze dag in een topvorm. Deze dame gaf de concurrentie het nakijken door alle onderdelen perfect uit te voeren. Op alle vier de onderdelen, vloer, sprong, brug en zelfs de beruchte balk, werd Lianne eerste. Een hele knappe prestatie. Geen twijfel meer dus dat Lianne haar eerste gouden medaille mee naar huis kon nemen en vol trots de eerste plaats op het podium kon beklimmen!

Zondag 31 januari:  Het rood-wit van BAS overheerst in Beekbergen
Zondag was de delegatie, met maar liefst 12 turnsters van BAS nog groter. In de vijf wedstrijden die er die dag geturnd werden, was de rood-witte kleur van onze vereniging in wel drie wedstrijden te zien.  Voor veel turnsters was het een eerste wedstrijd in de 5e divisie. Gelukkig was juf Diane deze dag ook beschikbaar  voor de benodigde pep-talk, de laatste tips en het bespreken van de geturnde oefeningen.  Deze twaalf dames waren te vinden in Beekbergen:

5e divisie:

  • Megan Nitters (pupil 2, D2)
  • Sanne van der Weijden en Lisa den Teuling (Jeugd 1, D2)
  • Anniek van Bergeijk en Elsa Leendertse (Jeugd 2, G)
  • Lieke van der Weijden, Leonie van Bergeijk en Andora van de Geest (Junior, F)
  • Kyra Nagtzaan en Anky van der Weijden (Senior, E)

6e divisie:

  • Annemiek Stuifzand (Junior, G)
  • Iris den Boestert (Senior, F)

Wedstrijd 1:  Elsa Leendertse en Anniek van Bergeijk
Aan het eind van de ochtend begon de wedstrijd voor Anniek en Elsa. De dames – voor Elsa was het haar eerste wedstrijd in een hogere, vijfde divisie- begonnen vol goede moed aan hun vier onderdelen. Op sprong behaalde Anniek een eerste plek door twee goede sprongen. Omdat het zeker niet haar favoriete onderdeel is, was het des te meer een geweldige prestatie dat zij nu daar er met de eerste plek ervandoor ging. Elsa liet een prachtige eerste sprong zien, maar de tweede ging minder goed dan gehoopt. Bij het tweede onderdeel, de brug bleek het ophurken deze dag lastig en lukte het beide dames niet. Op de balk liet Anniek wederom een strak uitgevoerde oefening zien, wat haar een tweede plaats opleverde. Ook bij Elsa liep het gesmeerd, ondanks het feit dat ze er een keer van afviel. Toch een prima 6e plaats bij dit onderdeel. Op de vloer waren de beide dames helemaal in vorm. Elsa werd hier vierde en Anniek vijfde.
Beide dames hebben hun eerste wedstrijd  mooi geturnd en zijn terecht trots op de behaalde plaatsen in het eindklassement: Anniek werd zesde en Elsa negende!

Wedstrijd 2: Sanne van der Weijden, Lisa den Teuling en Megan Nitters
IMG_4817Sanne, Lisa en Megan turnden ook hun eerste wedstrijd in de vijfde divisie. Met een dosis gezonde spanning maakten zij hun opwachting.
Voor Sanne en Lisa stond de vloer als eerste op het programma. De dosis gezonde spanning werd ze echter niet te veel. Beiden turnden een mooie vloeroefening. Lisa werd hier zesde en Sanne zevende. Daarna volgde sprong, brug en als laatste de balk. Op de balk liet Sanne een prima oefening zien, zonder er vanaf te vallen. Bij Lisa was de balkoefening wat onstabiel en lukte het haar niet om de hele oefening zonder val af te maken. Lisa haalde op balk toch nog een negende plaats en Sanne zelfs een vijfde plaats.  Door de nette scores op alle vier de onderdelen zagen Lisa en Sanne, net als hun teamgenoten Anniek en Elsa in de eerdere wedstrijd vandaag,  ook een zesde en negende plaats achter hun naam genoteerd staan. De dames waren,  zoals ze zelf al vol trots verkondigden na afloop,  terecht erg trots en tevreden met dit behaalde resultaat.

Megan was haar zenuwen, net als Sanne en Lisa, snel de baas. Haar eerste oefening op de brug was meteen een tweede plaats waard. IMG_4810Een goed begin was ook hier het halve werk.
Ook een strak uitgevoerde oefening op de balk (heel stabiel, en erg netjes) en een goede sprong waren goed voor een tweede en derde plaats.
Na alle vier de onderdelen geturnd te hebben was Megan tevreden maar had nergens op gerekend. Des te groter was haar eigen verbazing dat zij een eerste plek in de wacht had gesleept. Verrast stapte ze dan ook op de hoogste trede van het podium.

 

 

Wedstrijd 3: Junioren en Senioren
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de junioren en senioren van BAS. De junioren: Annemiek Stuifzand, Lieke van der Weijden, Andora van de Geest en Leonie van Bergeijk. De senioren: Iris den Boestert, Kyra Nagtzaan en Anky van der Weijden.

Junioren
Annemiek startte als eerste op de balk en haalde daar een 3e plaats, ondanks dat ze er net na de radslag vanaf viel. Ook haar sprong lukte goed en werd beoordeeld met een 4e  plaats. Haar brugoefening ging erg netjes, maar helaas had ze met het ophurken uit balans raakte en viel. Daardoor haalde ze met een heel klein puntenverschil (0,15…) net niet de derde plaats en moest ze genoegen nemen met een vierde plaats. Maar ook op een vierde plaats mag ze zeker trots zijn, ze heeft een goede wedstrijd gedraaid. Op naar de volgende wedstrijd!

Leonie had een “gouden” dag. Bij de sprong, balk en de brug werd Leonie respectievelijk eerste, tweede en derde. Door het hoge punten totaal wat ze op alle vier de onderdelen behaalde, kon ook zij als derde BAS turnster dit weekend een gouden medaille in ontvangst nemen.
IMG_8030Ook Andora turnde een hele goede wedstrijd. Door de stabiel geturnde onderdelen, zoals onder andere een mooie derde plek op de balk, mocht ook zij het podium beklimmen om de bronzen medaille om haar nek te laten hangen. Glimmend van trots stonden Leonie en Andora dan ook op het podium!
Lieke behaalde mooie punten met haar sprong (5e plaats) en haar vloeroefening (9e). In het eindklassement mocht zij de elfde plaats op haar naam laten zetten. Mooie resultaten dus voor deze jonge dames!

Senioren
Ondertussen werd er ook volop geturnd in de andere wedstrijdbaan. Genoeg te zien dus voor alle meegereisde supporters, die in Beekbergen van dichtbij konden genieten van een mooi staaltje turnen.
Iris behaalde in haar groep in het eindklassement een achtste plaats. Haar beste onderdeel was de brug, waar ze door haar mooie oefening een eerste plek opeiste. Samen met de andere drie onderdelen , waar ze bij balk en sprong 8e werd en bij vloer 10e, werd ze uiteindelijk achtste.
Anky en Kyra waren ondertussen hard aan het werk in hun eigen groep. Beide dames hadden een sterke, nette vloeroefening en werden daar beiden met hetzelfde puntenaantal derde. Anky liet door haar brugoefening verschillende concurrenten ver achter zich en pakte daar de tweede plaats. Kyra daarentegen gaf bij de sprong de meeste dames het nakijken, daar eiste zij de vierde plaats op. Al met al waren de prestaties prima en die bezorgden Anky een vierde plaats en Kyra een vijfde plaats.

Al met al een druk weekend voor de turnsters, maar zoals al gezegd, met hele mooie resultaten waar een ieder trots op kan zijn. De volgende wedstrijd van de 5e en 6 e divisie vindt plaats in het eerste weekend van april, ook weer in het “vertrouwde” Beekbergen.

IMG_8037