Turnsters 5de divisie

De turnsters in de vijfde divisie hadden afgelopen zondag 26 januari hun eerste plaatsingswedstrijd.

Andora van de Geest en Leonie van Bergeijk (jeugd, niv. G) moesten vroeg op maar hadden er zin in. Beiden lieten een prachtige sprong zien met een eerste en tweede plaats. Op de brug gingen er helaas wat punten verloren. Andora werd 10e en Leonie eindigde als 7de.

Emma Ketelaars en Anniek van Bergeijk (pupil 2, niv.D2) hadden goed geoefend op de nieuwe oefenstof, maar moesten toch nog een beetje wennen aan de nieuwe oefeningen. Emma liet een mooie brugoefening zien, maar de nieuwe vloeroefening nog even wennen. Ze werd 18e. Anniek had een goede sprong en vloeroefening, maar viel helaas twee keer van de balk. Ze werd 20ste.

’s Middags waren Demi van Luenen en Lieke van der Weijden aan de beurt (jeugd 1, niv. D2). Voor Lieke was het haar allereerste wedstrijd. Op de vloer en de brug was ze nog wat onwennig, maar met de goede plankoline liet ze twee prima sprongen zien. Ze eindigde als 17de. Demi turnde een uitstekende balk- en vloeroefening, maar ook voor haar was de brug het struikelblok. Ze werd uiteindelijk 15de.

Bij de senioren (niv.E) traden de ervaren turnsters Lisa van Os en Kyra Nagtzaan aan. Lisa turnde een goede gelijkmatige wedstrijd met één foutje op de balk en werd 12de. Ook Kyra had een foutje op de balk, maar met een prachtige vloeroefening maakte ze veel goed. Ze eindigde op een 10de plaats.

Geen medailles voor de BAS-turnsters deze keer, maar ze hebben nog een wedstrijd te gaan en met wat extra training op de nieuwe brug is er nog volop perspectief tot verbetering. Al met al een druk weekeinde.