Turnselectie zet Biddinghuizen op de kaart in Twello

Zondag 30 november was het een belangrijke dag voor negen turnsters van de selectie van BAS.

In vier leeftijdscategorieën in de vierde divisie kwamen de turnsters van onze vereniging uit:

  • Instappers: Senne Kist
  • Pupillen 2: Puck Kist en Renske Hotsma
  • Senioren: Vera Bosch, Noëlle de Gier, Vivian Kern, Moniek Oomen en Judith de Vries
  • Junioren: Ellis Grin

Instapper Senne Kist

Senne liet zien dat ze niet voor niets getraind had. Vooral op de balk deed ze een goede oefening en werd op dat onderdeel zelfs 6e. Op de brug, sprong en vloer stond ze ook haar mannetje en liet de toeschouwers zien niet voor niets naar Twello te zijn gekomen. Al met al werd Senne 9e. Een mooie prestatie van onze jonge turnster!

1e plaats voor Puck Kist

Vorig jaar turnde Puck nog in de zesde divisie, maar mocht nu uitkomen in de vierde divisie. Tijdens de wedstrijd bleek dat dit een goede beslissing is geweest. De oefeningen werden prima uitgevoerd.  Op de balk werd haar oefening dan ook beloond met een eerste plek. Ook voor de sprong, brug en vloer draaide Puck haar hand niet om. Het was ook niet voor niets, want Puck mocht de gouden medaille mee naar Biddinghuizen nemen!

Ook Renske kwam uit in deze leeftijdscategorie en heeft dat prima gedaan. De concurrentie binnen deze club meiden was groot, maar Renske liet zich niet afleiden  en voerde haar oefeningen op de balk, mat en vloer netjes uit. Ook maakte ze een keurige sprong, welke werd beloond met een 8e plek. Renske eindigde uiteindelijk op de15e plaats.

De senioren en de junior

De ervaring en de vele trainingsuurtjes van de meiden die bij de senioren turnen bleek bij alle vier de onderdelen goed van pas te komen . Samen met Ellis (junioren) hebben de dames (en de anderen die vandaag geturnd hadden) Biddinghuizen goed op de kaart gezet!

4e divisie 30-11-2014 senioren en junioren

Moniek haalde een eerste plek op de balk, Judith en Vivian beiden een derde plek. Vivian en Ellis hadden een weigering bij de sprong, wat hen beiden een heel punt kostte. De dames lieten zich niet van de wijs brengen en revancheerden zich met gelukkig toch nog twee goede sprongen. Bij dit onderdeel werden teamgenoten Noëlle en Vera eerste.

Ook op de vloer waren alle zes de dames goed bezig. Ellis werd tweede op dit onderdeel.

De eindscore: Ellis werd bij de junioren 5e. Bij de senioren nam Biddinghuizen de volgende plekken in: Moniek 2e, Judith 4e, Noelle  6e en Vivian en Vera een 8e en 9e plek.

De turnselectie heeft een prima prestatie geleverd in Twello!