Schmidt en Woud turnen toch de halve finale

Na de kwartfinale op 31 januari dachten Roy Woud en Jasper Schmidt dat zij hun laatste wedstrijd van het turnseizoen er al op hadden zitten. Met hun overigens prima behaalde, 16e en 26e plek, leek het namelijk in eerste instantie alsof zij niet door warennaar de halve finale.

Niets bleek echter minder waar, want een paar weken geleden kwam het bericht dat zij beiden toch wèl door waren. Dus op naar de Achterhoek: naar het dorpje Winterswijk waar zaterdag 14 maart de halve finale werd geturnd.

Sprong beste onderdeel voor beide heren
Jasper en Roy mochten BAS Gymnastiek in de tweede wedstrijd vertegenwoordigen bij de Jeugd (4e divisie, NTS, niveau 9). Net als in de eerste wedstrijd werkten zij er hard voor om alle zes de oefeningen (vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok) zo goed mogelijk te turnen. Dat lukte bij het ene onderdeel beter dan het andere.

Roy zijn beste onderdelen waren de sprong en de ringen. Bij Jasper was de sprong weer zijn beste onderdeel, net als de vorige wedstrijd.  In het eindklassement haalde Roy uiteindelijk een 21e en Jasper een 24e plaats.