Districtsfinale voor Megan en Celeste

Zaterdag 21 april-Winterswijk
Het was een flink stuk rijden naar Winterswijk voor Megan Nitters en Celeste Groot Lipman, maar dat hadden de beide dames er graag voor over, zo konden ze mooi nog een wedstrijd – en ook niet de minste wedstrijd -, meepakken in dit seizoen. Ook Diane had weer heel wat kilometers gemaakt om de beide dames bij te staan, wat altijd weer zeer gewenst is en gewaardeerd wordt.  

Sterk deelnemersveld
Zoals verwacht was het niveau van de turnsters die door waren naar deze districtsfinale hoog en dat maakte dat de concurrentie groot was. Dat zorgde vooral bij Celeste voor wat zenuwen. Megan en Celeste gingen samen inwerken en startten allebei in de tweede wedstrijd. Diane moest dan ook bij sommige toestellen heen en weer “rennen” om beide meiden te begeleiden.
Celeste vond het, heel begrijpelijk, erg spannend. Ondanks dat ze zelf over sommige oefeningen niet helemaal tevreden was (ook vanwege de toestellen die weer net even anders zijn dan de eigen toestellen in de gymzaal of Beekbergen). Balk ging goed en daar werd ze dan ook beloond met een mooie 11e plaats. Bij de andere oefeningen was de uitkomst anders dan gehoopt, al dan niet het gevolg door het langere wachten, alle nieuwe indrukken, maar ook omdat sommige onderdelen soms anders beoordeeld waren dan gehoopt. Vloer en brug waren goed voor een 23e & 32e plek. Desalniettemin is Celeste op een knappe 24e plaats uitgekomen in deze districtsfinale.
Bij Megan haar wedstrijd gingen niet alle onderdelen zoals vooraf gehoopt. Bij zowel de vloeroefening als bij de balk kon ze een val niet vermijden. Op vloer kostte haar dat flink wat punten (30e ), bij balk kon het vanwege de moeilijkheidsgraad beperkt worden en werd ze 11e. Sprong ging erg goed en dat zorgde in deze finale voor een plaats in de top 3. Na alle onderdelen waren er voldoende punten om een 29e plaats te hebben behaald.

Het behalen van deze districtsfinale door de dames is prachtige prestatie en daarnaast een mooie ontwikkeling en goede motivatie om in de komende lessen door te trainen en voorzichtig te gaan voorbereiden op het nieuwe turnseizoen. Klasse gedaan dames!