De Vries en Havelaar zetten goede start door

Lochem- Zaterdag 18 februari 2017
Op deze eerste vakantiedag van de voorjaarsvakantie was het voor Milan de Vries en Jesse Havelaar het moment om de tweede plaatsingswedstrijd te turnen in Lochem. De goede start bij de eerste plaatsingswedstrijd kon worden doorgezet en dat leverde Jesse een bronzen medaille op en Milan behaalde met zijn puntenaantal van de twee wedstrijden een felbegeerde ticket voor de districtsfinale.

Stoere jongens
Jesse Havelaar begon de dag niet heel sterk. Hij maakte wat foutjes in de achterzwaai bij brug en rekstok, maar die wist hij ruimschoots goed te maken door zowel bij voltige als bij de sprong de hoogste punten te halen in zijn groep van 22 deelnemers in zijn categorie instap niveau 13. Op beide onderdelen haalde hij een eerste plaats. De sprong leverde hem met een 19.350 zelfs het hoogste toestelcijfer op van zijn groep. Zijn uitvoering op de zes toestellen samen waren goed voor een totaal van 107.350 punten en daarmee kon Jesse een bronzen medaille aan zijn prijzenkast toevoegen. Gefeliciteerd Jesse!

Milan (niveau 11, jeugd) eindigde in het eindklassement, net als bij de vorige wedstrijd op een nette 10e plaats. Milan liet vooral op de brug en bij zijn vloeroefening een verbetering zien, met een hoger behaald aantal punten dan in de wedstrijd van 3 december 2016. De uitslagen op de verschillende onderdelen varieerden van een 8e tot een 12e plek. De behaalde punten van de twee wedstrijden bezorgden Milan voldoende punten om door te mogen naar de districtsfinale op 18 maart aanstaande!

De districtsfinale wordt wat dichter bij huis geturnd dan deze wedstrijd, namelijk in Putten. Succes!