BAS-turnen, toestelfinale

In Arnhem deden 7 turnsters van BAS afgelopen zaterdag 20 mei mee aan de toestelfinales van de 1ste t/m 4de divisie. In deze wedstrijd werden per toestel medailles gegeven, dus vooral voor de echte specialisten een leuke wedstrijd.

Bij de junioren, niveau 5 deden Vivian Kern en Vera Bosch mee.

Ze waren zwaar ingedeeld bij verenigingen die veel meer uren trainen dan zij, dus de concurrentie was enorm. Maar beiden turnden heel moedig hun nieuwe oefeningen. Vera liet twee prima sprongen zien en Vivian werd op de balk met een gemist onderdeel nog heel knap 10de. Op de vloer probeerden ze alvast hun nieuwe oefeningen voor volgend seizoen uit, wat vooral bij Vivian erg goed lukte. Met nog tijd genoeg om de puntjes op de i te zetten belooft dit zeker veel goeds voor volgend seizoen.

De senioren, niveau 5 pasten beter in hun deelnemersgroep, alle dames waren goed aan elkaar gewaagd waardoor er een leuke en spannende wedstrijd ontstond. De BAS dames begonnen wat voorzichtig op de vloer. Leonie Lagendijk deed het echter prima met een 7de plaats.

De balk was het hoogtepunt van deze wedstrijd. Alle BAS dames turnden op dit onderdeel prachtige oefeningen. Justa Schouten ging er zelfs met de bronzen medaille vandoor! Verder waren de 5de,6de,8ste en 12de plaats voor respectievelijk Leonie Lagendijk, Julia Kern, Judith de Vries en Moniek Oomen ook erg goed.

Ook op de sprong belandden alle dames in de bovenste helft van het klassement, met wederom voor Justa een medaille: zilver! 

Op de brug kwamen de echte specialisten aan bod. Dit is het favoriete onderdeel van Judith en dat liet ze zien ook. Een prachtige strakke, vloeiende oefening leverde haar een welverdiende bronzen medaille op! Ook Justa’s 4de plaats en Monieks 6de plaats mochten er wezen.

Met drie medailles op zak en op de meeste onderdelen klasseringen in de bovenste regionen was trainster Diana supertrots op haar turnsters.