BAS Gymnastiek in de schijnwerpers

Na de gouden wedstrijd van Puck Kist vorige week, konden de dames van de vierde divisie zondag 17 januari het goede werk doorzetten. Wat een mooi turnweekend was het weer voor BAS! De selectie van de vierde divisie was op volle sterkte naar Beekbergen afgereisd voor hun tweede plaatsingswedstrijd. In drie verschillende wedstrijden kwamen de zeven turnsters van BAS in actie:

  • Wedstrijd 1: Senne Kist (Pupil 1, niveau D1), Kirsten Dodde en Nienke Sijtsma (Jeugd 2, niveau F)
  • Wedstrijd 2: Renske Hotsma (Jeugd 1, niveau D2), Ellis Grin (junior, niveau E)
  • Wedstrijd 3: Noëlle de Gier en Judith de Vries (Senior, D4)

Wedstrijd 1: Resultaten om trots op te zijn
De drie dames kwamen tegelijkertijd in baan 1 en baan 2 in actie. Senne startte in baan 1 op haar minst favoriete onderdeel, de vloer. Dat was echter aan niets te merken, want ze turnde een hele goede oefening. Waar ze bij de vorige plaatsingswedstrijd nog zevende werd, haalde ze vandaag met gemak een eerste plaats. Waarschijnlijk zit het in de familie, want haar zus Puck werd vorige week ook al eerste op vloer bij haar plaatsingswedstrijd. De andere drie onderdelen gingen Senne ook prima af (waaronder de brug -wel haar favoriete onderdeel- waar ze tweede werd). Voor deze jongedame dus ook een goed begin van 2016, want door de mooie scores mocht Senne de hoogste trede van het podium beklimmen. Haar eerste gouden medaille was een feit!

Ondertussen waren in baan 2 bij Nienke en Kirsten ook van start gegaan. De beide dames waren weer goed aan elkaar gewaagd en gingen in praktisch elke oefening nagenoeg gelijk op. De scores en uitslagen op de onderdelen lagen weer erg dicht bij elkaar. Op brug behaalden ze beiden een gelijke score, op bijvoorbeeld de sprong en de balk werd Nienke derde en Kirsten vierde. Het eindresultaat van deze dag was hetzelfde als bij de eerste plaatsingswedstrijd: Nienke werd derde en kon haar tweede bronzen medaille van dit seizoen in ontvangst nemen. Kirsten eindigde op een mooie vierde plaats.
IMG_5129

Wedstrijd 2: Renske en Ellis scoren op balk
Ook in de tweede wedstrijd was er weer genoeg te zien voor de meegereisde supporters: in baan 1 Renske en in baan 2 Ellis.
Renske begon met de sprong en werd daar 10e. Na de brug, was de balk aan de beurt. Ook hierbij was het praktisch weer een herhaling van de vorige plaatsingswedstrijd in november. Hier eiste Renske terecht weer een tweede plaats op. Alles tezamen mocht Renske in het eindklassement een 9e plaats innemen.

Ellis bleek vandaag nog beter in vorm dan de vorige keer. Bij twee van de vier onderdelen liet zij de andere deelnemers ver achter zich en behaalde een eerste plek op zowel de brug als de balk. Op vloer werd zij tweede. Knap behaalde resultaten dus, waardoor ze met gemak de gouden medaille mee naar huis kon nemen.

Wedstrijd 3: Balk ook favoriet bij Judith en Noëlle
In de laatste wedstrijd van deze zondag was het de beurt aan de senioren: Noëlle en Judith. De balk bleek ook bij deze laatste wedstrijd een van de beste onderdelen van de beide dames, net als bij hun voorgangers vandaag. Judith pakte de eerste plaats en Noelle een vijfde plaats. Op de brug was Judith ook een geduchte tegenstander voor de andere senioren in deze wedstrijd, hier kon ze de derde plek op haar naam schrijven. Noelle pakte de zevende plek voor zowel de sprong en de brug.
Alles bij elkaar betekende dit weer een bronzen medaille voor Judith en een nette zevende plaats voor Noëlle.

De derde plaatsingswedstrijd voor de dames uit de vierde divisie staat gepland voor 20 maart 2016 wederom in Beekbergen.